Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 11. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Evo šta su gradski parlamentarci danas usvojili
11. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA:  Evo šta su gradski parlamentarci danas usvojili

11. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Evo šta su gradski parlamentarci danas usvojili

Danas je u Zaječaru održana 11. sednica Skupštine grada. Nakon usvojenih izmena i dopuna, na Dnevnom redu sednice našlo se ukupno 14 tačaka. 

Nakon četvoročasovnog zasedanja, odbornici su većinom glasova usvojili promenu Statuta grada Zaječara, kao i Kodeks ponašanja službenika i nameštenika grada Zaječara. Usvojen je i Predlog Odluke kojim „Komisija za ravnopravnost polova“ menja naziv u „Komisija za rodnu ravnopravnost“.

Marica Dimitrijević iz Odborničke grupe „Pobeda za naš grad“, komentarišući ovu odluku je istakla zadovoljstvo što je usvojen predlog opozicije, u cilju formiranja “jedne kvalitetne komisije“.

„I Statut grada je morao da bude promenjen. Hvala vam na tome i nadam se da će ova kvalitetna komisija, i sa našom članicom, opravdati ovakvo formiranje“, rekla je Dimitrijević.

Na današnjem skupštinskom zasedanju usvojena je i Odluka o održavanju prevremenih izbora za članove saveta mesnih zajednica „Timok“, „Nikola Pašić“, Velika Jasikova, Vražogrnac, Vratarnica, Gradskovo, Grlište, Grljan, Klenovac, Rgotina i Salaš. Odluka o održavanju prevremenih izbora u ovim mesnim zajednicama usvojena je kako bi izbori za članove navedenih saveta mogli da se održe istovremeno sa izborima za članove ostalih saveta mesnih zajednica na teritoriji grada Zaječara, a u „cilju ekonomičnosti i smanjenja troškova za sprovođenje izbora u najvećoj mogućoj meri“.

Odbornici su danas usvojili i predloge rešenja o usvajanju početnog likvidacionog bilansa Ustanove Centar za kulturu i turizam „CEKIT“ -u likvidaciji i Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u likvidaciji. Većinom glasova usvojeni su  i predlozi rešenja o usvajanju Početnog likvidacionog izveštaja Javnog komunalnog preduzeća Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ -u likvidaciji i DOO Biznis inkubator centra -u likvidaciji.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o davanju saglasnosti na Statut Javnog komunalnog preduzeća „Timok – održavanje“ Zaječar, izmenjena je Odluka o osnivanju Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“, kao i Odluka o osnivanju Turističke organizacije grada Zaječara.

Većinom glasova odbornika usvojena je i Odluka o određivanju koeficijenta za utvrđivanje naknade na ime troškova investicionog i tekućeg održavanja zgrada, kao i Rešenje o davanju saglasnosti JKP „Higijena Zaječar“ na cene grobljasnkih usluga.

Na početku današnjeg skupštinskog zasedanja, odbijeni su predlozi odborničke koalicione grupe  „Pobeda za naš grad“ da se dnevni red sednice dopuni još i predlozima odluka o osnivanju fonda za finansijsku pomoć deci i omladini oboleloj od teških bolesti, o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme, a odbijen je i predlog o poništaju odluke koja se odnosi na suorganizatorstvo CEKIT-a i Gitarijada Festa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>