Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Sednica Skupštine grada -Na početku sat vremena pauze zbog 11 amandmana odbornika opozicije
Sednica Skupštine grada -Na početku sat vremena pauze zbog 11 amandmana odbornika opozicije

Sednica Skupštine grada -Na početku sat vremena pauze zbog 11 amandmana odbornika opozicije

Peta sednica Skupštine grada održava se danas u Zaječaru.

Odmah po usvajanju dnevnog reda zbog podnetih amandmana na prvu i drugu tačku dnevnog reda, od strane odbornika opozicije, Dragane Rašić, Miloša Stojadinovića, Davora Jankovića i Miodraga Stamenovića, određena je pauza od 45 minuta te je skupštinsko zasedanje nastavljeno u podne. Podneti amandmani odnose se na promenu Statuta grada Zaječara i na izmene i dopune odluke o Gradskoj upravi grada Zaječara.
-Grad koji ima tradiciju mora da ima datum kada se obeležava Dan grada, smatraju odbornici opozicije te se 4 od 11 amandmana odnosi na obeležavanje ovog datuma.
„Nije dovoljno dobar razlog da se Dan grada ne obeležava zbog, kako se navodi, racionalizacije troškova“, rekao je obrazlažući amandmane Miloš Stojadinović(DS).

Od 11 podnetih amandmana odbornici su prihvatili 3 koji se odnose na tehničke i gramatičke greške u tekstu ovih odluka, te su odbornici nakon toga usvojili odluke o izmeni Statuta grada Zaječara, o izmenama i dopunama Odluke o gradskoj upravi, o izmeni Odluke o mesnim zajednicama i o obrazovanju štaba za vanredne situacije grada Zaječara.

Današnja senica Skupštine grada ima 28 tačaka dnevnog reda.

One comment

  1. Trla baba lan da joj prodje dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>