Najnovije vesti
Home / Ritam grada / 10 policajaca u Zaječaru dobija priliku za posao
10 policajaca u Zaječaru dobija priliku za posao

10 policajaca u Zaječaru dobija priliku za posao

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem na jednogodišnju osnovnu obuku tri klase, za 460 policajaca, od kojih će 10 biti primljeno za rad na području Policijske uprave u Zaječaru.

Za rad na području Policijske uprave u Nišu na školovanje će biti primljeno 20 polaznika, a po 10 još za Pančevo, Pirot i Zrenjanin.

Stručno osposobljavanje polaznika traje 12 meseci i sprovodiće se sukcesivno po klasama, a konkurisati mogu državljani Srbije starosti od 18-24 godine, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji policijske uprave za koju konkurišu.
Uslov za kandidate je i da nemaju dvojno državljanstvo, da su završili četvorogodišnju srednju školu i da „ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP“.

Procedura traje od jedan do tri dana, u zavisnosti od rezultata ostvarenih prvog, odnosno drugog dana, i od eliminacionog lekarskog pregleda.

Kandidati su obavezni da polažu kvalifikacioni ispit koji se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa, psihološkog i bazično – motoričkog statusa i intervjua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>